Aktiviteter

Årets gang med træning

AktivitetDeltagereTidspunkt
SæsonopstartAlle i klubbenMidt august
TræningsweekendAlle ungdomsspillereSidst i august
Badmintonskole (DGI)Alle ungdomsspillereEfterårsferie uge 42
Landsbadmintonstævne i FredericiaAlle ungdomsspillereEfterårsferie uge 42
JuleturneringAlle i klubben + familieDecember
SjællandsmesterskabAlle ungdomsspillereDecember
LandsdelsmesterskabAlle ungdomsspillereJanuar
Badmintonskole (DGI)Alle ungdomsspillereVinterferie uge 7
LandsmesterskabUngdomsspillere udtagetFebruar og marts
Badmintonskole (DGI)Alle ungdomsspillerePåskeferie
KlubmesterskabAlle i klubbenMarts eller april
Afslutningsfest og uddeling af pokalerAlle ungdomsspillereSidst i april
Sæsonen stopperAlle i klubbenSidst i april
UngdomUngdomSidst i april
VoksenfjerVoksenfjerSidst i maj
Baneleje HallenSidst i juni
Baneleje GymnasietSidst i marts

Sæsonstart:
Ungdomssæsonen starter hvert år, samtidig med at skolerne starter efter sommerferien. Alle spillere, som har tilmeldt sig, modtager besked fra klubben om spilledag/dage og tidspunkt ca. 14 dage inden sæsonstart.

Voksenfjer og baneleje starter 1. september.


Træningsweekend:
I starten af sæsonen afholdes træningsweekend for alle klubbens ungdomsspillere. Træningsweekenden er fra fredag eftermiddag til lørdag frokost, og overnatning foregår i Frederiksværk hallen. Formålet med træningsweekenden er at ryste ungdomsspillere, trænere og hjælpetrænere sammen til den kommende sæson. Der er både træning og sociale aktiviteter i forbindelse med træningsweekenden. Det er erfaringsmæssigt rigtigt godt for helt nye spillere at deltage i dette arrangement.


Sæsonafslutning:
Ungdomssæsonen slutter med udgangen af april måned med en afslutningsfest for ungdomsspillerne, og de som har hjulpet med ungdomsspillerne i løbet af sæsonen, dvs. trænere og hjælpetrænere, holdledere og ungdomsudvalget. Til sæsonafslutningen uddeles flids- og erindringspokaler. Der er en flidspokal for hver træning, og den uddeles af trænerne. Yderligere får klubbens yngste spiller en pokal. Endelig har ungdomsudvalget en pokal, som de uddeler til en person eller gruppe af personer, som ungdomsudvalget synes, skal hædres for sin indsats i forbindelse med ungdomsarbejdet i FVBK. Du kan her se de tidligere års pokal modtagere. Der afholdes i april/maj afslutningsfest for seniorer, voksenfjer, banelejere samt forældre til ungdomsspillere.

Overnatning i hallen

I starten af sæsonen afholdes overnatning i hallen for alle klubbens ungdom spillere. Formålet med overnatning er at ryste ungdomsspillere, trænere og hjælpetrænere sammen til den kommende sæson. Der er både træning og socialeaktiviteter i forbindelse med overnatning.Det er erfaringsmæssigt rigtigt godt for helt nye spillere at deltage i dette arrangement.

Klubbens turneringer

Juleturnering:
Juleturnering markerer afslutningen af træningen op mod jul. Turneringen er en meget social turnering, hvor alle er velkomne. Eneste krav er, at ét familiemedlem, skal være medlem af FVBK, for at resten af familien kan deltage. Turneringen er kun for sjov og ballade, og der spilles efter specielle regler, så alle kan være med. De sidste sæsoner har der været 80-90 tilmeldte, som alle har hygget sig og haft en dejlig eftermiddag midt i juletravlheden. Medio december afholdes bankospil for seniorer, voksenfjer og banelejere.

Klubmesterskab:
I slutningen af sæsonen afholdes der klubmesterskab for ungdom, seniorer, voksenfjer og banelejere. Der spilles indledende kampe mandag og onsdag. Finaler er den efterfølgende lørdag. Der spilles om klubmesterskabet i single, double og mixed-double. I de rækker, hvor der er mange deltagere, spilles flere slutspil.

Andre turneringer

Husk, at træningsflid gør meget, men du forbedrer dig mere og mest ved kamptræning, hvad enten man vinder eller taber. Derfor råder vi alle, som har lyst, også at tilmelde sig de turneringer, som ikke hører under klubbens turneringshold. Vi gør meget ud af at fortælle, at det ikke har den store betydning, om man vinder eller taber, men derimod er det af stor betydning, at man deltager i så mange kampe som muligt.


Landsbadmintonstævne:
Fredag, lørdag og søndag i uge 42 afholder DGI Landsbadmintonstævne (LBS), hvor mere end 1.000 badmintonspillere fra hele landet deltager. FVBK har efterhånden gjort det til en tradition at deltage med en flok børn. Det er et rigtig hyggeligt og socialt godt stævne, som er meget mere end ”bare” badminton. Turneringen er bygget op, så hvad enten du vinder eller taber, går du videre og møder nye modstandere, som har vundet/tabt på samme måde som dig. FVBK giver et tilskud til deltagelse i LBS på 50%.


Åbne turneringer:
Både DGI og SBKR arrangerer åbne turneringer hen over året, hvor du som enkeltperson kan deltage. Her møder du spillere fra andre klubber i din årgang.
Kampene afvikles i rækkerne D, C, B, A, Mester og Elite-række. FVBK sørger for, at du bliver tilmeldt turneringerne, men du skal selv sørge for at blive transporteret til stævnerne. FVBK giver et tilskud til deltagelse i åbne turneringer på 50%. 


Holdturnering:
FVBK tilmelder hver sæson hold i SBKR’s og DGI’s holdturnering. Antallet af hold kommer an på antallet af spillere, som tilmelder sig inden den nye sæson, og som siger, at de gerne vil deltage i holdkampe. Vi prøver at tilstræbe, at de enkelte hold tilmeldes rækker, hvor de styrkemæssigt passer rimeligt ind. Til hvert hold skal der være en holdleder, som sørger for det praktiske omkring holdkampene, som f.eks. aftale transport for udekampe, udfylde holdsedler, indsamle de spillere, som træneren har sat på holdet, o. lign. Holdlederen er typisk en forælder, som har en spiller med på holdet. Vinder et hold sin pulje, kvalificerer de sig til Landsmesterskabet, hvis de spiller i DGI og slutspil om Sjællandsmesterskabet, hvis de spiller i SBKR.

Andre arrangementer

DGI badmintonskole:
DGI arrangerer badmintonskole 3 dage i henholdsvis efterårsferien, vinterferien og påskeferien forskellige steder i vores region. På badmintonskolen samles 20-25 spillere fra forskellige klubber, som DGI’s trænere underviser og træner de 3 dage. Træningen er både fysisk, teknisk og taktisk og tilpasses de deltagende spilleres niveau. Det er den enkelte spiller, som selv betaler og tilmelder sig til badmintonskolen via DGI’s hjemmeside. De senere år har FVBK været heldig at lægge hal til flere af disse badmintonskoler.


Natbadminton o.lign.:
I løbet af sæsonen arrangerer primært DGI forskellige badminton relaterede aktiviteter, som alle er en kombination af leg og badminton.

Når FVBK modtager information om sådanne arrangementer giver vi besked til klubbens spillere.